Güçlü ve ayakta kalan kurumlar bilgiyi iyi organize eden ve yöneten organizasyonlardır. İngiliz filozof francis bacon‘in meşhur sözü ve george orwell‘ın 1984 isimli romanında savunduğu fikrin ana temasını oluşturan kavram “BİLGİ” dir.
Oy Hakkı Kartpostal Projesi: Feminist Dijital Arşivleme ve Transatlantik Oy Hakkı Tarihi. (The Suffrage Postcard Project: Feminist Digital Archiving and Transatlantic Suffrage History)
Özet;
Bu makale, transatlantik oy hakkı kartpostallarının ve feminist dijital beşeri bilimler uygulamalarının, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de, oy hakkı hareketinin yeni tarihsel anlatılarını nasıl ortaya çıkardığını keşfetmek için dijital araçları kullanan feminist bir dijital beşeri bilimler projesi olan Oy Hakkı Kartpostal Projesi’ni (SPP) tanıtıyor. Bu makale, kartpostalın tarihini, kartpostal arşivinin dijital arşiv çalışmaları için önemini ve dijital kartpostal arşivinin dijital tarih açısından önemini tartışmak için Omeka merkezli dijital oy hakkı kartpostalları arşivimizi kullanır.
Projemiz, cinsiyetin ve birbiriyle kesişen kimlik belirteçlerinin oy hakkı kartpostallarında hegemonik siyasi yapılara meydan okuyan, onları destekleyen veya bu yapıları korumaya katılan şekillerde nasıl kullanıldığını daha iyi anlamak için kodlama, etiketleme ve veri görselleştirmede feminist DH metodolojisini kullanıyor. Bu makale son veri görselleştirmelerimizi paylaşıyor, arkasındaki feminist DH metodolojilerini açıklıyor ve bize oy hakkı tarihi hakkında yeniden neler söyleyebileceklerini araştırıyor.
Küçük veya Büyük firma olmanız önemli değil… “Bilgi Güçtür”
-Bilgi rekabette %100 başarı getirir.
-Kurumsal hafızanızı düzenli tutmuyorsanız aynı günü tekrar ediyorsunuzdur.
-Karar almada bilginin önemi %90 dır.
-Bilgi personellerin kafasında ise o gidince yanlız kalırsınız.
-Arşivini kaybeden kurumların %70 bir yıl içerisinde batmışlardır.